Германският автомобилен гигант VOSS Automotive влиза в Баховица и обещава

...
 Германският автомобилен гигант VOSS Automotive влиза в Баховица и обещава
Коментари Харесай

Германският автоподдоставчик VOSS наема завода на Great Wall край Ловеч

 Германският авто колос VOSS Automotive влиза в Баховица и дава обещание да разкрие  нови 1000 работни места за района. Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова ще се срещне при започване на август с представителите на немския тръст, който дава обещание до шест месеца да стартира производството в района, оповестява прес отделът на общината. 

Инвеститорите към този момент са подписали дълготраен контракт за наем на повърхност от 12 225 кв. м. в границите на „ Баховица Индустриален парк “ ЕАД, където ще употребяват халета на автомобилния цех. Инвеститорът е наел и административна постройка, намираща се на територията на завода. Става дума за индустриалната постройка на " Литeĸc мoтopc ", ĸoйтo пpoизвeждaшe aвтoмoбили с марката Grеаt Wаll. Πpeз февруари 2017 година обаче дpyжecтвoтo изиска разкриване на произвеждане по неплатежоспособност.

На срещата в понеделник от българска страна ще участват Стойчо Стойчев от дирекция „ Маркетинг и капиталово обслужване “ към Българската организация за вложения, Илия Терзиев от " Българска автомобилна промишленост " ЕАД (който ръководеше автомобилния бизнес на Ганчев) и други представители на бизнеса.

Общината се е заела да спомага за бързото административно обслужване на VOSS Automotive, тъй че до шест месеца производството да започва.

Първата среща на представители на локалната власт и стратегическия вложител е била при започване на март. След като са посетили и други градове в Северна България, в край сметка германците са се насочили към Баховица. Новото произвеждане би трябвало да проработи през второто тримесечие на 2019 година и ще се концентрира извънредно върху съставни елементи за леки коли.

VOSS Automotive  е производител на автомобилни съставни елементи, а ловешкият район има дългогодишни обичаи в автомобилното произвеждане. VOSS е сътрудник на разнообразни компании от автомобилната и машиностроителната промишленост. Компанията се е развила доста от основаването си през 1931 година до през днешния ден, като към този момент е една световна група. Фирмата е учредена от Херман Вос, като първо създава фитинги, а доближава настоящия си размер под управлението на Ханс Херман Вос, който диверсифицира производството и основава други компании и задгранични клонове.

От 1999 година тя е преструктурирана в холдингово сдружение с няколко дъщерни компании. В Европа тя има представителства с изключение на в Германия, също и в Полша, Испания, Италия, Франция и Турция. 
По публикацията работи: Бойчо Попов
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР